dinsdag 28 mei 2013

Shopping tips!


Wat je draagt is een geweldige manier om jezelf te uiten. Door kleding kun je je sterk, mooi en zelfverzekerd voelen. Maar helaas geld voor vrijwel alle jongeren dat ze niet een heel groot budget hebben voor kleding, dit maakt shoppen niet altijd makkelijk en vooral nu de zomer voor de deur staat, want we willen natuurlijk wel een hele lading nieuwe zomerkleren aan onze garderobe toe kunnen voegen! Daarom zijn hier wat shopping tips.





1. Neem eens een kijkje in de kringloopwinkels
Vies? Nee, hartstikke leuk juist! Kringloopwinkels zijn schatkamers waar je goedkope, unieke en tijdloze kleding vind. De kleding is vaak weinig gedragen en zien er dus ook nog uit als nieuw, daarnaast is het tegenwoordig helemaal niet meer raar om vintage kleding te kopen.
History repeats en dat geld zeker ook voor de mode, wat bijvoorbeeld in de jaren 60 in de mode was komt nu ook weer in de mode. Ook vind je er unieke sieraden waarmee je je outfit helemaal af kunt maken!


2. H&M en Primark
De H&M heeft duurdere en goedkopere kleding, maar wij kijken nu natuurlijk alleen even naar de goedkope kleding, vooral casual kleding kun je bij de H&M voor een super laag prijsje krijgen, daarnaast hebben ze ook vaak leuke jurkjes voor rond de 5 euro te koop. De primark is natuurlijk helemaal een topper qua budged shopping, je kan er een hele nieuwe garderobe shoppen voor erg weinig geld. Er is enorm veel keuze en ze gaan helemaal mee met de mode. De kwaliteit van de Primark is uiteraard niet zo goed als die van duurdere kledingwinkels, maar het heeft wel een goede prijs-kwaliteitverhouding.

3.  Pas je eigen kleding aan
Doordat mensen minder geld te besteden hebben (crisis) is het vermaken van je eigen kleding weer helemaal in en geef mensen eens ongelijk, het is leuk om te doen en het is een goed middel tegen verveling. Maak bijvoorbeeld van die spijkerbroek die je nooit meer draagt een shortje en pimp hem op met studs! Over studs gesproken, deze kun je vrijwel overal opplakken shorts, jasjes, tassen, blouses overal waar je maar wil, het maakt het net allemaal wat speelser en unieker. Ook is breien er borduren een leuke manier om kleding te maken of aan te passen, hier moet je natuurlijk wel even op oefenen.

4. Neem een hele dag om te shoppen
Veel mensen kopen hun kleding alleen maar bij één à twee winkels, maar als je eens een hele dag de tijd neemt om te shoppen kun je gaan kijken bij winkels waar je anders nooit komt. Vergelijk daar de prijzen en de kwaliteit en misschien kom je er wel achter dat je soms beter naar een andere winkel kunt gaan voor je kleding. Loop ook eens de kleine boetiekjes binnen, vaak word daar leuke ( en ja ook goedkope!) kleding aangeboden.

5. Weet wat je staat
Alleen omdat een kledingstuk goed staat bij het model in een magazine, betekend het niet meteen dat het ook goed zal staan bij jou. Denk dus eerst na of het ook op jou lichaam mooi zal staan voordat je het wil gaan kopen. Dit zal een miskoop en daarmee een teleurstelling voorkomen.


6. Neem niet teveel geld mee
Bedenk voordat je gaat winkelen hoeveel geld je kan en wil uitgeven aan kleding en wees daarbij realistisch. Als je weet van jezelf dat je altijd te veel geld uitgeeft, is het slim om je pinpas thuis te laten en alleen contant geld mee neemt. Dit helpt omdat je met een pinpas niet echt door hebt hoeveel geld je uitgeeft en daardoor meer spendeert. Uiteraard wordt dit met een creditcard nog meer versterkt, dus vermijd die helemaal.

7. Ga voor unieke dingen
Koop niet alleen kleding omdat ze in de mode zijn, want over een paar maanden is het toch weer uit de mode en dan zit je met kleding die je nooit aan doet. Ga vooral ook geen kleding kopen die al je vriendinnen of klasgenoten dragen, durf juist om uniek te zijn en ontwikkel je eigen stijl. Als je je eigen stijl creëert blijft het altijd persoonlijk en speciaal en het maakt helemaal niet uit wat anderen er van denken, zolang jij het maar mooi vind!

8. Pas op met sale
Sale! Dat is altijd leuk toch? Ja natuurlijk zijn koopjes leuk, maar pas op dat je geen kleding gaat kopen alleen maar omdat het ‘zo goedkoop’ is.  Want onthoud; als je 10 euro hebt uitgegeven aan een jurkje omdat hij in de uitverkoop was, maar hem vervolgens nooit draagt, dan is het gewoon een verspilde 10 euro en is het uiteindelijk toch geen koopje. Denk dus altijd eerst bij jezelf ‘vind ik dit écht leuk?’. Ook moet je oppassen met sale van bekende merken, deze mogen dan flink in prijs verlaagd zijn maar in absoluut gezien is de prijs nog steeds erg hoog, wees daarom vooral hier superkritisch en gun jezelf bedenktijd.


9. Maak een lijstje
Er moet nog heel wat aangeschaft worden voor de zomer, maar voordat je alle winkels leegrooft, maak eerst een lijstje met alle items die je graag wil hebben. Het is slim als je eerst kijkt wat je allemaal nog in je kast hebt liggen en van daaruit kun je zien wat je écht nog nodig hebt.

10. Zoek en gebruik kortingscodes
Wees niet lui! Doe wat research, winkeliers hebben tientallen kortingcodes online die wachten om gebruikt te worden. Gewoon even Googelen op ‘kortingscodes’ en je zult er genoeg vinden.

Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben,
liefs Melissa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten