dinsdag 21 mei 2013

Boekentip Lotte: Lauren Conrad - L.A. Candy


Voor dit artikel ben ik eens mijn boekenkast gaan bekijken en ben ik al snel tot een van mijn favoriete boeken gekomen, wat ook nog eens een trilogie is: L.A. Candy – Sweet Little Lies – Sugar & Spice.




Leven als the rich and famous van Los Angeles, toegang tot alle hippe clubs van de stad, miljoenen mensen die elke week de televisie aanzetten om naar jou te kijken, kasten vol gekregen kleding: het ideale leven, of toch niet?

Het overkomt Scarlett, Jane, Madison en Gaby, vier doodnormale tieners die worden gescout voor de nieuwe realitysoap van Amerika: L.A. Candy. Jane en Scarlett, die net verhuisd zijn naar Los Angeles en wilden genieten van hun eigen leven, weten niet wat ze meemaken als ze worden gescout om deel te nemen aan L.A. Candy. Ze worden overal gevolgd, Scarlett op de universiteit, Jane bij haar baantje bij een hip evenementenbureau.
            Madison daarentegen droomde altijd al van de spotlights, hoe meer, hoe beter. Zij voelt zich het society meisje van de stad en doet er alles aan om aandacht tekrijgen, wat haar niet altijd goed afgaat. Gaby is een beetje het domme meisje, ze werkt bij een pr-bureau, maar gaat net zo lief helemaal los.

In de trilogie van L.A. Candy wordt het verhaal verteld van de realityserie, hoe de meisjes er allemaal op hun eigen manier mee omgaan en wat ze zoal meemaken. Overal en altijd zijn camera’s, ook bij de minder leuke momenten, of de momenten die ze liever buiten de camera houden. En waar camera’s zijn, zijn paparazzi. Flitsende lichten, mensen die hun naam roepen, iets waar Jane en Scarlett totaal niet op voorbereid waren, maar waar Madison en Gaby des te harder van genieten.

In de trilogie word je als lezer meegezogen, het is net alsof jij deel uitmaakt van de realityshow, of je alles van achter de schermen meemaakt. Je leest over het werk/de studie van de meisjes, crushes en hoe deze verder uitlopen in relaties, de momenten die ze meemaken met en zonder camera, en langzamerhand ga je je beseffen dat het ook wel lekker is om een anoniem leven te leiden, zonder de ogen van Amerika die elke week met je meekijken naar jou –soms in scene gezette- leven.

Ik vond het echt een geweldige trilogie. Het is niet overdreven romantisch zoals een chicklit, maar blijft een beetje bij de realiteit, ondanks dat het een fictief verhaal is. Lauren Conrad schrijft heel fijn, het is makkelijk om te volgen. Ook bleef het boek me maar aantrekken, elke keer als ik het had weggelegd wilde ik weten hoe het verder ging.

En voor diegenen die nog niet genoeg hebben van de L.A. Candy serie, lees ook The Fame Game: de spin-off!

Liefs, Lotte


Geen opmerkingen:

Een reactie posten